Van Start! Maar waarom dan?


Van start gaan als ondernemer. Stoppen met het werken in dienstverband en er voor kiezen om de zekerheid van een vaste baan vaarwel te zeggen.

Waarom wordt je nu eigenlijk een ondernemer? Ik heb mijzelf deze vraag vaak gesteld en telkens kwam ik er op uit dat ik toch echt zelf wilde gaan ondernemen.

Wanneer mensen uit mijn omgeving hoorden dat ik voor mijzelf wilde gaan beginnen, kreeg ik twee soorten reacties. Grofweg is het de groep die niet begrijpt dat ik de zekerheid van een vaste baan wil verruilen voor iets wat zij als een groot risico zien. Anderzijds is er de enthousiaste groep die mij begrijpt en bestookt met tips ervaringen en steun.

De eerste groep beantwoordde ik, wat de zekerheid betreft, vaak als volgt; Ja, het klopt dat je in vaste loondienst zekerheden hebt, dit zijn er volgens mij twee. Je krijgt inderdaad zolang je in dienst bent per maand een vast bedrag op je rekening gestort. De andere zekerheid is dat je verder op die positie vast zit, en je niet je eigen koers kunt uitzetten.

Maar waarom wil ik nou echt ondernemer worden? Is het echt alleen het uitzetten van een eigen koers? Mijn eerste uitleg was dat ik uit een ondernemersnest kom. Veel van mijn familieleden, waaronder mijn ouders, zijn ondernemer. “Ik ben het zwarte schaap” zei ik dan, maar echt een uitleg was dat niet.

Tijdens mijn zoektocht naar het ondernemerschap heb ik van een succesvolle ondernemer een wijze les geleerd. Volgens deze topondernemer zijn er vier redenen om te gaan ondernemen. Iets kunnen bijdragen, Voldoening, Onafhankelijkheid en Geld. En wel in deze volgorde.

De meeste mensen hebben Geld en Onafhankelijkheid als hoogste prioriteit staan. Voldoening en iets kunnen Bijdragen heeft vaak een lagere prioriteit. Om heel eerlijk te zijn dacht ik er eerst zelf net zo over.

Nu onderneem ik met als belangrijkste doel om alle automobielondernemers aangenaam te kunnen laten ondernemen waarbij hun bedrijf in topconditie verkeert. Wanneer ik deze bijdrage aan een dealerbedrijf waarmaak geeft dat voldoening wat daarop weer een gevoel van onafhankelijkheid geeft. Het leuke hiervan is dat wanneer ik dit allemaal goed doe, ik er naast een fijn gevoel er bovendien Euro’s aan overhoud.

Hiermee zijn gelijk alle vier de redenen om te ondernemen ingevuld.

ORDAS Dealer Focus wil dat alle dealers aangenaam kunnen ondernemen waarbij hun bedrijf in topconditie verkeert

ORDAS Dealer Focus is volledig volgens deze insteek opgericht. De bijdrage welke ik als ondernemer wil leveren is direct de missie van mijn bedrijf geworden. Alles wat er gedaan wordt en ook de toekomstige producten van ORDAS Dealer Focus zijn er op geënt om deze missie waar te maken.

Hiervoor hanteert ORDAS Dealer Focus de visie waarbij er vanuit wordt gegaan dat ieder bedrijf een conditie heeft. Zoals een atleet kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en snelheid nodig heeft om goed te presteren, moeten bij jouw bedrijf de CRM, de Processen, de Kwaliteit en de interne Samenhang in orde zijn om het ondernemen aangenaam te maken. Daarnaast neemt ORDAS Dealer Focus de automobielondernemer het werk uit handen waar deze minder in is gespecialiseerd. Denk hier bijvoorbeeld aan juridische geschillen, fiscale zaken, het omgaan met social media, onroerende zaken en nog veel meer waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen.

André Ordas
Aangenaam

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *